השאירו פרטים לתיאום שיחת ייעוץ

X

7 טיפים לאחר ביצוע שתלים

שלא כמו טיפול שיניים אחרים (סתימה, טיפול שורש וכד’) להשתלת שיניים תקופת החלמה בה השתל נקלט בעצם הלסת והופך לחלק ממערכת הלסת-שן. בתקופה זו חשוב מאוד להקפיד על הוראות הרופא לתמיכה בהחלמה מוצלחת ומהירה וניהול תופעות הלוואי. מעבר להוראות הרופא, ישנם כמה טיפים שיכולים לעזור לעבור את תקופת ההחלמה בקלות רבה יותר.

ריכזנו עבורכם את 7 הטיפים הטובים ביותר לאחר ביצוע השתלה

#1 – לאכול אוכל קר

אחרי השתלת השיניים חשוב להימנע מאוכל לשעתיים (כך או כך קשה מאוד לאכול בגלל ההרדמה המקומית). לאחר שעתיים אפשר לאכול אוכל רך וקר כמו יוגורט, רסק תפוחים וכדומה. בימים הראשונים לאחר ביצוע שתלים מומלץ להימנע לחלוטין ממזונות קשים וכמובן שאין ללעוס בצד בו בוצעה ההשתלה. אוכל קר ורך יעזור לשמור על טמפרטורה סבירה בחלל הפה וגם ישמש כמשכך כאבים קל. מומלץ לאכול מוצרי חלב רכים, גלידה, פירה פושר, מרק קר, לשתות שייקים או קפה קר וכדומה ולהמנע לחלוטין ממזונות חמים גם אם הם רכים (למשל מרק חם או קפה חם).

#2 – לצחצח בעדינות

שמירה על ניקיון השיניים חשובה מאוד במיוחד אחרי השתלת שיניים אך חשוב לעשות זאת נכון ובעדינות. הרופא יספק הנחיות מדויקות לצחצוח ושימוש בחוט דנטלי, שטיפת פה והיגיינה כללית. יש לשמור על הוראות הרופא ולא להגזים יתר על המידה – את אזור ההשתלה יש לנקות במברשת שיניים עדינה מאוד ולאט ובזהירות כדי למנוע נזק לרקמת החניכיים הרכה שזקוקה לזמן להחלים.

#3 – לנוח ולתת לגוף להחלים

השתלת שיניים אמנם לא נחשבת להליך מאוד מורכב וההחלמה ממנו לא ארוכה אך עדיין, חשוב לתת לגוף זמן לנוח ולהתאושש. מומלץ לקחת חופש מהעבודה לכיומיים-שלושה לפחות ולהימנע ממאמץ גופני לכשבוע (כולל מאמץ קל כמו הרמת ילד קטן או שקית מצרכים). פעילות גופנית אסורה לחלוטין עד לקבלת אישור מרופא השיניים (כשבועיים).

#4 – קומפרסים קרים

אחת מתופעות הלוואי של ביצוע שתלים יכולה להיות נפיחות בלחי בצד של הטיפול. מי שסובל מתופעה זו יכול להיעזר בקומפרסים קרים של קרח עטוף במגבת דקה למשך כ-15 ד’ בכל פעם. הקרירות תעזור להוריד את הנפיחות וגם משמשת כמשכך כאבים מקומי.

#5 – שימו לב לתסמיני זיהום

זיהום אחרי ביצוע שתלים היא תופעה נדירה מאוד תודות לסטריליזציה שנהוגה כיום ברפואת השיניים. אך למרות זאת חלל הפה שלנו הוא לא מקום סטרילי וחשוב לשים לב לסימנים שעלולים להעיד על זיהום. זיהום באזור השתל עשוי לגרום לדחייה שלו ובמידה והוא לא מטופל אפילו להתפשטות לאזורים אחרים ולמגוון בעיות. סימנים של זיהום כוללים נפיחות שלא יורדת אלא מתגברת אחרי שלושה ימים, דימום שלא עובר אחרי 24 שעות, כאבים שלא פוחתים אחרי 3 ימים, טעם מר בפה, הפרשה מוגלתית והתפתחות מורסה (כמו ציסטה בחניכיים). במידה ויש לכם חשד כלשהו להתפתחות זיהום חשוב לגשת למרפאת השיניים ללא דיחוי. עד להגעה, יש לשטוף את חלל הפה עם תמיסת מלח ביחס של כף לכוס מים או אם יש ברשותכם, שטיפת פה סטרילית אחרי כל ארוחה ולא פחות מ-3 פעמים ביום.

#6 – לא לעשן!

מעשנים יתבקשו להפסיק לפחות שבועיים לפני כל הליך דנטלי ולא לחזור לעשן עד לריפוי מלא (כמובן שעדיף לא לחזור לעשן בכלל). בהשתלת שיניים, חשוב מאוד לא לעשן אחרי ההליך שכן עישון עשוי לגרום לדחיית השתל, עיכוב משמעותי בריפוי האזור ונזק כללי לאזור ההשתלה. הבעיה עם עישון כפולה – אחד הוא החום שהוא יוצר ועשוי לגרום לקריש הדם שנוצר באזור ההשתלה להתמוסס (בעיה קשה הגורמת לכאב חד מאוד למשך כשבועיים וקשה לטיפול) והשני הוא קשיי ריפוי בשל נזק מצטבר לכלי הדם הקטנים בחלל הפה.

#7 – לא לוותר על משככי כאבים

טיפולי שיניים יכולים לכאוב אך אין סיבה לסבול, בקשו מרופא השיניים מרשם למשככי כאבים ואל תהססו להשתמש בהם כל עוד מופיע כאב. מומלץ לקחת משכך כאבים שעתיים לאחר ההליך עם מעט מים ובזהירות (לא להרטיב את אזור ההשתלה). ב-24 עד 48 השעות הראשונות כדאי לקחת את משככי הכאבים באופן סדיר ועד המינון המומלץ ולא להמתין להופעה של כאב. שיכוך הכאב יאפשר לנוח ויעזור לגוף להחלים מהר יותר.

טיפים לאחר ביצוע השתלת שיניים
ד"ר ארוס אלכסנדרה
ד"ר ארוס אלכסנדרה

ד"ר ארוס למדה רפואת שיניים בצרפת והחלה את עבודתה כרופאת שיניים בשנת 2010, מאז טיפלה במספר מרפאות ועברה הכשרות נוספות לרבות טיפול השתלת שתלים.
במרפאת השיניים של ד"ר ארוס ברמת השרון פועלת גם מעבדת השיניים עוז דנטל האיכותית המבצעת תיקוני אקספרס מהיום להיום לכל סוגי התותבות.

לזימון תור אנא מלאו את כל הפרטים

Loading...