השאירו פרטים לתיאום שיחת ייעוץ

X

שתלים

מדריך אודות שתלים כולל שאלות ותשובות

שתלים לשיניים – Dental Implants

השתלת שיניים היא הפתרון היעיל ביותר למי שאיבד שן אחת או יותר. פיתוחים טכנולוגיים של השנים האחרונות הפכו את האפשרות של השתלת שיניים לזמינה מאי פעם עבור כל מי שזקוק לה – שתלים דנטליים מיוצרים באיכות גבוהה ובמחיר סביר בהחלט, יותר ויותר מרפאות שיניים עובדות במגוון שיטות ועם ציוד מודרני ומתקדם – התוצאה היא יותר ויותר אנשים שיכולים ובוחרים לעבור השתלת שיניים.
אם גם אתם שוקלים את האפשרות של השתלת שיניים כדאי לדעת מעט על ההליך לפני ש”קופצים למים”. בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם את כל המידע העדכני על שתלים והשתלות במקום אחד.

בואו נתחיל עם הגורמים לאיבוד שיניים

רגע לפני שנכנס לעולם השתלים הדנטליים והשתלות השיניים כדאי להבין מה בעצם גורם לאיבוד של שן, למה בכלל צריך השתלות שיניים?
השיניים שלנו אמנם חזקות מאוד ונועדו לשרת אותנו למשך שנים רבות אך הן לא בלתי פגיעות לגמרי. הסיבה הנפוצה ביותר לאיבוד שן היא עששת. עששת מתפתחת כאשר חיידקים מזיקים חודרים לעומק השן והורסים אותה. אם העששת נותרת ללא טיפול נכון היא תתפשט עד לשורשי השן ובמקרים מסוימים אפילו עד לעצמות הלסת. רופא השיניים יעשה כל שביכולתו כדי להציל את השן החולה אך לפעמים ההרס גדול מידי ואין מנוס אלא לעקור אותה.

סיבה נוספת לאובדן שיניים היא מחלת חניכיים – פריודונטיס. כאשר רובד חיידקי (פלאק) מצטבר בבסיס השיניים ואינו מוסר בזמן נוצרת אבנית. האבנית מעודדת הצטברות נוספת של פלאק וחוזר חלילה. הפלאק ה”דבוק” לשיניים מאפשר פעילות חיידקית באזור שיכולה לגרום לזיהום בחניכיים ולדלקת. ללא טיפול נכון, הדלת תתפשט לשיניים סמוכות, עשויה לגרום לנסיגת חניכיים, תזוזת שיניים, אדמומיות ודימום ולאיבוד האחיזה של השן בעצם הלסת עד לצורך לעקור אותה.

כמובן שגם חבלה חזקה עשויה להזיז שן, לשבור אותה ואפילו להוציא אותה ממקומה לחלוטין, גם מחלות כרוניות מסוימות עלולות לגרום לאיבוד של שן ואפילו היריון בנשים מסוימות גורם לאיבוד שיניים.

גשר שלם לכל הלסת עליונה
גשר שלם לכל הלסת עליונה

למה עושים שתלים לשיניים? למה לא להשאיר את המצב כפי שהוא?

הסיבה העיקרית להשתלות שיניים היא פונקציונליות – אנחנו זקוקים לשיניים שלנו כדי ללעוס. על פניו, אובדן של שן אחת לא אמור להפריע לשימוש בשאר השיניים ואכן, במקרים רבים אפשר לחיות ללא שן ועדיין להמשיך ללעוס כרגיל. הבעיה מתחילה ככל שהזמן עובר. השיניים שלנו תלויות אחת בשנייה – קשת השיניים בנויה כך שכל שן תלויה בשיניים הסמוכות לה. כאשר שן אחת חסרה, האחרות נוטות לנסות “לסגור את הפער” ונעות לעבר הרווח. התוצאה היא תנועה של שיניים למנח לא נכון ולא טבעי. במקרים מסוימים, כל השיניים ינועו במקצת מצב הגורם לבעיות במנשך, שיניים עקומות ואפילו בעיות חניכיים.

בנוסף, כאשר שן חסרה ובמיוחד יותר משן אחת, הלסת באזור תתנוון. ברגע שהגוף מזהה שאין עומס לעיסה באזור מסוים הוא יספוג את העצם מכיוון שאין לה שימוש. אם חסרות מספר שיניים, לאורך זמן יתקבל מראה פנים שקוע. כשמדובר בשיניים הקדמיות הרי שהסיבה לשחזור שן חסרה היא אסתטית לא פחות מאשר רפואית. שיניים שלמות, ישרות ונקיות הן סימן לבריאות ונעורים. חוסר של שן קדמית פוגע באסתטיקה הכללית של הפנים.

האם כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים?

השתלת שיניים זמינה לכל מי שזקוק לה – כל עוד המצב הבריאותי מאפשר זאת, אין מניעה לבצע השתלה. עם זאת, ישנן בעיות בריאות דנטליות וכלליות שעשויות להקשות על אחוזי ההצלחה של ההליך למשל מחלת חניכיים מתקדמת, סוכרת לא מאוזנת, אוסטיאופורוזיס, ברוקסיזם (חריקת שיניים), בעיות בקרישת הדם, בעיות לב ועוד. האם זה אומר שמי שסובל מבעיה בריאותית מערכתית לא יכול לבצע השתלת שיניים? לא בהכרח. אם נאמר לכם שאתם לא יכולים לבצע השתלת שיניים מהסיבות שמנינו אל תאמרו נואש. התיעצו עם רופא השיניים, יש כיום מגוון שיטות להשתלת שיניים, טכנולוגיות חדשות ופרוטוקולים טיפוליים מגוונים שיכולים להתאים גם למי שסובל מבעיה בריאותית.

המלצות מטופלים

Kseniya D
“שירות וסובלנות זה רק חלק מהטיפול הנפלא ומהיר שקיבלתי מאלכסנדרה ארוס. רופאת שיניים מדהימה שזמינה תמיד. ממליצה בחום!!”.

להמלצות נוספות לחצו כאן

טיפול בשתלים דנטלים

מהן ההכנות לקראת השתלת שיניים?

לפני שהרופא ממליץ על השתלת שיניים, ובטח ובטח לפני שהוא ממליץ על סוג ההשתלה (פרטים על השיטות השונות בהמשך) הוא יבצע בדיקה יסודית של חלל הפה כדי להעריך את הבריאות הדנטלית הכללית. לאחר מכן, הרופא יבקש מכם לעבור צילומי הדמיה במכון להדמיית שיניים. רק אחרי שהרופא יבחן את הצילומים הוא יוכל לתת את המלצותיו. זה הזמן לשאול את כל השאלות שתרצו לגבי ההליך, לגבי שתלים דנטליים, החלמה, סיכונים, תופעות לוואי ואלטרנטיבות. בהתאם להעדפותיכם, בהתחשב גם במחיר של כל שיטה ורכיב בה, הרופא ימליץ על סוג כזה או אחר של השתלה. משנבחרה שיטת ההשתלה, הרופא יזמין את העזרים הדרושים לו לביצועה ויקבע לכם את המפגש הראשון.

האם יש הליכים מקדימים שעושים לפני ההשתלה?

במקרים מסוימים, לפני השתלת השיניים יש צורך בהליכים מקדימים שיבטיחו את הצלחת ההשתלה. הדוגמא הטובה והנפוצה ביותר היא הרמת סינוס (Sinus Lift) לעיבוי עצם הלסת. הרמת סינוס נעשית כאשר אזור ההשתלה ממוקם מתחת לסינוסים, בחלק האחורי של הלסת העליונה. המטרה של ההליך היא לעבות את העצם “על חשבון” חלל הסינוס כדי לוודא שיש מספיק עצם שתוכל לקלוט את השתל. במידה ואתם זקוקים להליך מקדים, רופא השיניים יסביר את הסיבה להליך ואת האפשרויות העומדות בפניכם

מהן השיטות השונות להשתלת שיניים?

שתלים לשיניים בשיטה המסורתית
השיטה הקלאסית והוותיקה ביותר לביצוע השתלת שיניים. בשיטה זו ראשית מחדירים את השתל הדנטלי וממתינים לאיחוי שלו (Osseointegration) בעצם הלסת. התהליך נמשך בין 4 ל-6 חודשים. רק לאחר שהשתל נקלט בהצלחה מרכיבים עליו את המבנה השיקומי והכתר שמחליפים את השן הטבעית. לשיטה זו אחוזי הצלחה גבוהים מאוד והיא מתאימה כמעט לכל מי שזקוק להשתלת שיניים.

שיטת ההעמסה המידית
בדומה לשיטה הקלאסית, גם כאן מוחדר שתל ועליו מורכב מבנה שיקומי. החידוש הוא שהרכבת המבנה מיד לאחר החדרת השתל מבלי להמתין לאיחוי שלו. מדובר בשיטה חדשה יחסית שלא כל רופא שיניים מנוסה בה ומיומן מספיק כדי לבצע אותה בהצלחה. לשיטה יתרון אחד ברור מאוד והוא שהמטופל יוצא עם שן מתפקדת כבר אחרי הטיפול הראשון, אין צורך בהמתנה ופרוצדורות נוספות – הכל נעשה ביום אחד.

All-on-4/6
עבור מי שאיבד את רוב או כל שיניו באחת הלסתות או שתיהן פותחה שיטת All-on-4/6 לשחזור קשת שיניים שלמה על גבי ארבעה עד שישה שתלים בלבד. מהות ההליך היא הרכבת גשר על גבי השתלים במבנה טרפזי יציב במיוחד. כל הפרוצדורה אורכת יום אחד בלבד ונעשית בדרך כלל על ידי שני רופאים בו זמנית (במיוחד אם מדובר בשחזור של כל השיניים בשתי הלסתות). היתרון הגדול של השיטה הוא שחזור של מספר רב של שיניים על גבי מספר קטן של שתלים והעובדה שכל ההליך כולו אורך יום אחד – המטופל יוצא מן המרפאה עם שיניים מתפקדות.

שתלים לשיניים למחוסרי עצם
כשאננו אומרים “מחוסרי עצם” אנו מתייחסים למי שצפיפות או עובי עצמות הלסת שלו לא מאפשרת החדרת שתל דנטלי. לשתל או אין מספיק מקום (עובי עצם קטן מידי) או שאיכות העצם לא תאפשר לשתל להתאחות כראוי והוא לא ישאר יציב בתוך העצם. מדוע זה קורה? ישנן מספר סיבות לאיכות עצם ירודה כמו למשל מחלות כרוניות שונות כדוגמת אוסטיאופורוזיס, עבר של מחלה ממארת וטיפולי הקרנות, עישון כרוני ועוד. ישנם אנשים שצפיפות עצמות הלסת שלהם ירודה מסיבות גנטיות או פחתה עם הגיל מסיבות שאינן ידועות. במיקרים מסוימים ניתן לעבות את העצם על ידי השתלת עצם, אך מטופלים המוגדרים “מחוסרי עצם” לרוב לא יוכלו להיעזר בהליך זה מכיוון שעצם הלסת שלהם לא בריאה דיה כדי לקלוט את ההשתלה ממילא.

עבור מטופלים אלו פותחו מספר שיטות להשתלת שיניים ש”עוקפות” את הבעיה. אחת השיטות היא שימוש בשתלים קצרים (שטלי בייקון) ושתלי דיסק. שתלים אלו הם בעלי צורה שונה מן השתל הרגיל ויכולים לשמש גם עבור מי שאיכות עצם הלסת שלו נמוכה. בנוסף, השתלת שיניים בזאלית (Basal Implantology) גם היא מציעה פתרון טוב במצבים אלו. בשיטה זו מחברים את השתלים ישירות לעצמות הגולגולת שלא סובלים מספיגת עצם. מדובר בהליך מורכב הנעשה בטשטוש או בהרדמה מלאה אך אחוזי ההצלחה שלו גבוהים. שיטה נוספת היא שימוש בשתלים חובקים שלא מוברגים לתוך הלסת אלא עוטפים אותה.

אם נאמר לכם בעבר שלא תוכלו לעבור השתלת שיניים בשל איכות או גובה עצם נמוכים כדאי מאוד לבחון את האפשרויות שלכם מחדש. כפי שראינו, פיתוחים טכנולוגיים חדשים מאפשרים כיום גם למי שלא יכל בעבר, לעבור השתלת שיניים וליהנות מכל יתרונותיה. התייעצו עם רופא השיניים לבחינת האופציות שלכם.

איך עלי להתכונן ליום ההשתלה?

אין צורך בהכנות מיוחדות לקראת השתלת שיניים. מומלץ כמובן לישון שנת לילה טובה ולהגיע רעננים למרפאה. אין צורך לשנות דבר בשגרת החיים, התזונה וצחצוח השיניים למעט המנעות מאכילה שעתיים לפני ההליך (אפשר להמשיך לשתות מים). אם הרופא רשם לכם אנטיביוטיקה שיש לקחת לפני ביצוע ההשתלה הקפידו לעשות זאת. מעבר לזה, אין הכנות כלשהן שעליכם לבצע.

איך ארגיש אחרי השתלת השיניים?

מכיוון שהשתלת שיניים נעשיית בהרדמה מקומית, עד להתפוגגות חומרי ההרדמה לא תרגישו דבר (כשעה-שעתיים אחרי ההשתלה). ייתכן שהפנים שלכם יראו “שקועות” במקצת, אין סיבה לדאגה, זאת תופעת לוואי נורמלית לחלוטין של חומר ההרדמה. כשחומרי ההרדמה יפוגו תוכלו להיעזר במשככי כאבים ללא מרשם או במידת הצורך, לבקש מן הרופא מרשם לתרופה חזקה יותר. נפיחות ואדמומיות בלחי בצד בו בוצעה ההשתלה עשויות להופיע, תופעות אלו הן חלק מתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויעברו ללא טיפול מיוחד תוך כמה ימים. ניתן להיעזר בקומפרסים קרים לכ-15 ד’ בכל פעם כדי להוריד את הנפיחות.

מהן ההנחיות אחרי השתלת שיניים?

אחרי ההשתלה מומלץ לא לנהוג בכוחות עצמכם ולא לנסוע בתחבורה ציבורית. התארגנו מראש כך שיהיה מי שיוכל לקחת אתכם חזרה לביתכם. קצב ההחלמה הוא אינדיוידואלי אך באופן כללי, כדאי לקחת יומיים-שלושה חופש מהעבודה וממטלות הבית ולתת לעצמכם זמן להחלים ולנוח.

אכילה ושתייה – אין לאכול או לשתות דבר שעתיים לאחר ההשתלה. אחרי התפוגגות חומר ההרדמה, תוכלו לשתות משקאות פושרים ולאכול מזונות רכים כמו יוגורט או פירה. יש להמנע ממזונות קשים או חמים במיוחד.

צחצוח שיניים – אין לצחצח שיניים ביום ההשתלה אלא רק למחרת בבוקר. רופא השיניים ינחה אתכם איך לצחצח את השיניים (אין לצחצח באזור ההשתלה עצמו כמובן). יש להשתמש במי פה או שטיפת מי מלח לפי הוראות הרופא.

תופעות לוואי – להשתלת שיניים יתכנו ופעות לוואי כמו נפיחות, כאב ואדמומיות. אלו יעברו מעצמן ללא כל התערבות תוך מספר ימים. בימים הראשונים ייתכן ותרגישו אי נוחות או כאב, אל תהססו להיעזר במשכחי כאבים על פי הוראות הרופא.

הנחיות נוספות:
• אין לצרוך אלכוהול לפחות 24 שעות לאחר ההשתלה.
• אין לעשן כלל לאחר השתלת שיניים, מעשנים יתבקשו להפסיק לפני ההשתלה ולא לחזור לעשן עד לאיחוי מלא של השתל.
• ב-24 השעות הראשונות אי לירוק, פעולת היריקה עשויה לגרום לדימום באזור. נגבו רוק בזהירות או בלעו אותו.
• אין לקחת תרופות כלשהן כולל אנטיביוטיקה אלא אם כן הרופא הנחה אתכם מפורשות לעשות זאת. במידה וכן, הקפידו על הוראותיו כולל זמני נטילת התרופות ומינון.
• אין לבצע פעילות גופנית בימים הראשונים לאחר ההשלה, כולל פעילות קלה כמו הרמת שקית מצרכים או ילד קטן.

האם ישנם סיכונים כלשהם בהשתלת שיניים?

השתלות שיניים בכל השיטות הנהוגות כיום מבוצעות בהצלחה גדולה תודות לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות, ציוד רפואי מודרני ומיומנות הולכת וגוברת של רופאי השיניים. עם זאת, כמו בכל הליך כירורגי בעיקרו ייתכן זיהום באזור ודימום מוגבר. שמירה על הנחיות הרופא לאחר ההשתלה תמזער את הסיכונים הללו, הנדירים ממילא. סיבוכים נדירים עוד יותר כוללים איבוד תחושה או נמלול והשפעה על חוש הטעם. אלו תופעות זמניות שחולפות ללא טיפול נוסף וכמור, נדירות מאוד.

ממה עשויים שתלים דנטליים? האם יש הבדל באיכות בין סוגים שונים של שתלים?

שתלים דנטליים נראים בדרך כלל כמו בורג קטן (ישנם יוצאי דופן כמו שתלי דיסק) ועשויים לרוב מטיטניום בשילוב מתכות אחרות באחוז קטן. הטיטניום היא מתכת חזקה במיוחד בעלת תאימות ביולוגית גבוהה בגוף האדם. היא אינה מחלידה ואינה מתפרקת. ישנם מספר יצרנים של שתלים לשיניים שמקורם הן בארץ והן באירופה וארצות הברית. איכותו של השתל נמדדת באיכות החומר ממנו הוא מיוצר והחברה המייצרת. רופא השיניים יבחר את סוג השתל לאור הנתונים האינדיבידואליים של כל מטופל, המיקום של השתל, הצורך הטיפולי והניסיון שלו בשימוש בסוגים רבים של שתלים. הרופא יסביר אודות היתרונות והחסרונות של כל סוג שתל, מקור הייצור שלו וההתאמה שלו לשיטת ההשתלה שהוא מציע. בסופו של דבר, הבחירה תעשה בשיתוף פעולה בין הרופא למטופל בהתחשב בכל הנתונים כולל שיקולי תקציב.

ממה עשויה השן החדשה? איך בוחרים כתר?

שתלים דנטליים מחליפים את שורשי השיניים, הם הבסיס היציב עליו מורכבת השן החדשה עצמה. לאחר שהשתל מעוגן בחוזקה בעצם הלסת, עליו יורכב מבנה שיקומי ובמקרים מסוימים גם כתר. המבנה השיקומי נראה בצורתו בדיוק כמו שן טבעית ומפוסל במעבדת השיניים כך שיתאים הן למיקום שלו והן לשיניים הסמוכות והמשנך. ניתן להכין את המבנה השיקומי ממספר חומרים שונים כולל זירקוניה, חרסינה ומתכת. בשיניים אחוריות בדרך כלל אין חשיבות גבוהה לכתר מכיוון שהן כמעט לא נראות כלפי חוץ.

כשמדובר בשיניים קדמיות, נהוג להניח כתר חרסינה או זירקוניה מלא. כתרים אלו ניתן לייצר בגוון מדויק מאוד שיתאים לשיניים הסמוכות. הבחירה בחומר הספציפי ממנו מיוצר הכתר, שיטת הייצור והגוון משותפות לרופא השיניים, המטופל ומעבדת השיניים. כמובן שישנה התחשבות הן בעמידות הכתר, הן התאמתו למקום הספציפי שלו והן תקציב של המטופל.

כמה עולה לעשות שתלים דנטליים?

המחיר של השתלת שיניים תלוי מאוד בסוג ההשתלה, השתל הנבחר והרופא המבצע אותה. בממוצע, השתלת שן בודדת תעלה בין 2000 ל-5000 שקלים. כאשר מדובר בשיקום נרחב של חלל הפה, למשל שיקום קשת שיניים שלמה באחת הלסתות המחיר יכול להגיע לכמה עשרות אלפי שקלים ואפילו עד 100 אלף ש”ח. חשוב לציין שהליכים מקדימים כמו עקירת שיניים, טיפולי חניכיים, הרמת סינוס והשתלת עצם עשויים להתווסף למחיר של ההשתלה עצמה.

האם יש אלטרנטיבות לשתלים דנטליים?

האלטרנטיבה הראשונה היא גשר דנטלי. במקום להשתיל שתל מעגנים שן מלאכותית על שיניים סמוכות. מדובר בפתרון מצוין למי שסובל מחוסר של שן אחת או שתיים ולא מעוניין או לא יכול לעבור השתלת שיניים.

בעבר, לפני פיתוחם של שתלים דנטליים מי שסבל מחוסר שיניים מרובות נאלץ להשתמש בשיניים תותבות. התותבות “של פעם” השפיעו על חלל הפה לרעה (תסמונת הפה היבש למשל), פגעו בחוש הטעם, לא תמיד הותאמו כראוי, לא נשאו בעומסי הלעיסה כמו שצריך (וגרמו לספיגה מוגברת של עצמות הלסת ומראה פנים שקוע) ולא היו נוחות לשימוש. כיום, מי שאינו יכול להיעזר בהשתלת שיניים יוכל לרכוש תותבות מודרניות שעשויות מחומרים גמישים יותר מפעם, עמידים במיוחד ובעלי תאימות ביולוגית גבוהה. את התותבות מתאימים באופן אישי לאנטומיה הייחודית של כל מטופל תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. שלא כמו פעם, היום ניתן לייצר שיניים תותבות באיכות גבוהה מאוד, נוחות לשימוש וכמעט בלתי מורגשות.

בנוסף, ישנו פתרון ביניים למי שלא מעוניין לעבור השתלה נרחבת או להיעזר בשיטות כמו All-on-4/6 והוא תותבות על גבי שתלים. את התותבת מעגנים על מספר קטן של שתלים (2 עד 4) כך שהיא מאוד יציבה ותומכת באופן מיטבי בעומסי הלעיסה.

מה משפיע על אורך החיים של שתלים? כמה זמן הם “מחזיקים”?

אותם גורמים המשפיעים על הבריאות של השיניים הטבעיות שלנו משפיעים גם על אורך החיים של שתלים – היגיינה דנטלית נאותה, ביקורים סדירים אצל השיננית, מחלות כרוניות כמו סוכרת לא מאוזנת ואוסטיאופורוזיס, חריקת שיניים ועוד. כל עוד המטופל בריא באופן כללי והבריאות הדנטלית שלו טובה, שתלים יכולים להחזיק מעמד 10 עד 15 שנה ואפילו יותר.

תשובות לשאלות נפוצות:

איך עישון משפיע על שתלים לשיניים?

עישון מוצרי טבק משפיע על בריאות חלל הפה באופן כללי ויכול לגרום ללא מעט קשיים בהשתלות שיניים. מעשנים נוטים לסבול יותר מצפיפות עצם נמוכה, נגעים בחלל הפה, נסיגת חניכיים ומחלות חניכיים וסיכון מוגבר לעששת. כל אלו יכולים להשפיע על ההחלמה ועל סיכויי הקליטה של השתל. בנוסף, עישון עשוי לקצר את חייו של השתל בשל הבעיות שהזכרנו גם אם ההשתלה עצמה עברה בהצלחה. האם מעשנים לא יכולים לעבור השתלת שיניים? לא בהכרח. אם אתם מעשנים תתבקשו להפסיק כשישה שבועות לפני ביצוע ההשתלה ולא לחזור לעשן עד לקליטה מלאה של השתל, כארבע עד שישה חודשים. התייעצו עם רופא השיניים השיניים שלכם לגבי אפשרויות נוספות אם אתם לא מסוגלים להפסיק לעשן לטובת ההשתלה.

האם יש מגבלת גיל להשתלת שיניים?

כל עוד הבריאות הכללית והבריאות הדנטלית מאפשרים זאת, עקרונית, ניתן לעבור השתלת שיניים החל מגיל 17 ועד 120.

איך להתמודד עם לחץ וחשש לפני השתלת שיניים?

לחץ ואפילו חרדה הן תחושות נפוצות לפני טיפולי שיניים.אם אתם מתקשים לווסת את הרגשות הללו לפני השתלת השיניים תוכלו להיעזר בתרופות הרגעה טבעיות או לבקש מרופא המשפחה תרופה קלה במרשם (חשוב ליידע את רופא השיניים על כל תרופה, טבעית, ללא מרשם ובמרשם שאתם נוטלים). גז צחוק הוא אופציה נוספת שמוצעת למי שזקוק להרגעה קלה בזמן הטיפול. גז הצחוק לא כולל תופעות לוואי, בטוח לשימוש והשפעתו מידית. גז הצחוק גורם לתחושת אופוריה קלה ולהרגשה שהזמן עובר מהר יותר וכך מקל מאוד על מי שסובל מחרדה. עבור מי שחווה חרדה דנטלית חמורה ישנה אופציה של טשטוש בנוכחות מרדים ובמקרים קיצוניים, השתלת שיניים בהרדמה מלאה.

האם כל רופא שיניים מוסמך לעשות שתלים בשיניים?

באופן עקרוני, על פי החוק בישראל, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלת שיניים. ברגע שרופא שיניים קיבל את הסמכתו, הוא יכול לבצע את כל מגוון ההליכים ברפואת השיניים ללא הגבלות מיוחדות. עם זאת, חשוב לזכור שהשתלת שיניים היא פעולה שחזורית לה מספר צעדים, כזאת שחייבת תכנון מדוקדק ומיומנות. אם אתם זקוקים להשתלת שיניים, בחרו רופא שיניים בעל ניסיון בשיקום על גבי שתלים במספר שיטות, רופא העובד עם כמה סוגים שונים של שתלים ויש לו את הידע והניסיון להבטיח לכם השתלת שיניים מקצועית ומוצלחת.

ד"ר ארוס אלכסנדרה
ד"ר ארוס אלכסנדרה

ד"ר ארוס למדה רפואת שיניים בצרפת והחלה את עבודתה כרופאת שיניים בשנת 2010, מאז טיפלה במספר מרפאות ועברה הכשרות נוספות לרבות טיפול השתלת שתלים.
במרפאת השיניים של ד"ר ארוס ברמת השרון פועלת גם מעבדת השיניים עוז דנטל האיכותית המבצעת תיקוני אקספרס מהיום להיום לכל סוגי התותבות.

לזימון תור אנא מלאו את כל הפרטים

Loading...