השאירו פרטים לתיאום שיחת ייעוץ

X

שתלים לשיניים

המטרה העיקרית של רופא השיניים הוא כמובן לשמור על השיניים שלנו בריאות, חזקות ואסתטיות. אל למרבה הצער, ישנם מקרים בהם אין מנוס אלא לעקור שן שלא ניתן להצילה חרף מאמצי הרופא. כמובן שלא ניתן להשאיר “פער” בין שיניים ללא טיפול ולכן פותח תחום השתלות השיניים. כדי לבצע השתלה דרוש שתל דנטלי. מהם בעצם שתלים דנטליים? אילו זוגי שתלים קיימים? איך בוחרים שתל דנטלי והאם לסוג השתל יש השפעה על הצלחת ההשתלה?

מהם בעצם שתלים לשיניים?

שתל דנטלי הוא למעשה מחליף לשורשי שן. במקרים בהם לא ניתן להציל שן חולה, רופא השיניים יאלץ לעקור אותה על מנת לשמור על בריאות המטופל ויתר השיניים. לאחר עקירת שן, נותר חלל שלא מומלץ להשאיר ללא שן. לכן, פותחו השתלות השיניים במטרה להחליף שן טבעית שנעקרה בשן מלאכותית. השתל הוא הבסיס עליו תורכב כותרת שן חדשה. מכיוון ששיניים זקוקות לעוגן חזק בתוך עצם הלסת כדי לאפשר לעיסה נוחה ואיכותית השתלים עשויים מתכת. את השתל מחדירים אל עצם הלסת במקום בו הייתה השן הטבעית – זו היא השתלת שיניים.

אילו סוגי שתלים קיימים?

שתלים לשיניים נבדלים אחד מהשני בעיקר בצורתם ובשימוש שלהם, ישנם כמה סוגים של שתלים לשיניים:

  • שתל בורגי – זה הוא השתל הנפוץ ביותר וצורתו כשל בורג. הוא משמש להשתלות שיניים בודדות או מרובות, הוא עמיד, יחסית זול ולא נדרשת מיומנת מיוחדת מצידו של רופא השיניים כדי לבצע את ההשתלה. מדובר על שתל ותיק ואמין.
  • שתל דיסק – שתלים אלו משמשים במצבים בהם יש צור בהשתלת שיניים מורכבת, כאשר אין די עובדי עצם לשתל רגיל וכדומה. אלו אינם נפוצים מאוד בשימוש ולרוב משמשים רק במצבים מאוד מסוימים.
  • שתל קצר – שתלים קצרים מיועדים למחוסרי עצם, מי שאין לו די עובי עצם להשתלת שיניים רגילה. עם שתלים קצרים אפשר לבצע השתלת שיניים באחוזי הצלחה מרשימים גם למי שסובל מהתופעה.
  • שתלים זיגומטיים – פתרון נוסף למחוסרי עצם הוא שתלים זיגומטיים. שתלים אלו לא מודים לעצם הלסת כלל אלא לעצמות הגולגולת וכך למעשה עוקפים את חוסר העצם לחלוטין. השתלת שיניים בשיטה זו נעשית על ידי כירורג בבית חולים בהרדמה מלאה והיא ניתוח לכל דבר ועניין.

מהם תווי תקן לייצור שתלים ואיך הם נבדלים זה מזה?

לשתלים לשיניים הנמצאים בשימוש בישראל ישנם שלושה תווי תקן אפשריים:

  • התקן האירופאי – המחמיר מבין כולם, שתלים העומדים בתו התקן הזה נחשבים לאיכותיים ועמידים במיוחד.
  • תו התקן הישראלי – חולק חלק נכבד מהדרישות של התו האירופאי ונחשב לתו תקן מקומי מחמיר במיוחד יחסית לתווי תקן ממדינות אחרות.
  • תו תקן אמריקאי.

יש לציין כי למרות שתו התקן האירופאי נחשב לאיכותי מבין השלושה, אין זה אומר ששתלים שלא נושאים אותו אינם מתאימים לשימוש. כל שתל דנטלי שנמצא בשימוש מומלץ על ידי רופא השיניים מתאים להשתלת שיניים ללא חשש.

האם לסוג השתל יש השפעה על הצלחת ההשתלה?

במידה מסוימת כן. התאמה של השתל הנכון לכל מטופל בהחלט משפיעה על הצלחת ההשתלה. לכל סוג השתלה ישנם שתלים המקובלים לשימוש וכן ישנו צורך להתאים את השתל לאנטומיה של המטופל. מעבר לכך, הדעות חלוקות. לכל יצרן שתלים סטטיסטיקות המעידות על הצלחת ההשתלות עם השתל שלו וניתן לבחון אותן. אך חשוב לא פחות היא מיומנות הרופא והעבודה שלו עם השתל הספציפי. רופא בעל ניסיון בהשתלת שיניים עם סוגים מרובים של שתלים, עם ניסיון טוב עם שתלים מחברה מסוימת יוכל לעשות השתלת שיניים בביטחון רב ועם אחוזי הצלחה גבוהים.

איך בוחרים את סוג השתל הנכון ביותר?

הבחירה בסוג השתל תלויה במידה רבה באנטומיה הדנטלית של המטופל ובשתל שהרופא מתאים לסיטואציה הספציפית. ישנם פרוטוקולים מקובלים להשתלות שיניים הלוקחים בחשבון למשל את אורך השתל לאומת עובי העצם באזור המיועד להשתלה, צורת השתל בהתאמה לסוג ההשתלה ועוד. מעבר לכך, הבחירה בסוג השתל מבחינת איכותו, החומר ממנו הוא עשוי, סיכויי ההצלחה של ההשתלה ומחרו של השתל משותפת כמובן לרופא השיניים ולמטופל. הרופא יסביר אודות כל סוג שתל המתאים לסיטואציה הספציפית ויחד עם המטופל יבחרו באופציה המתאימה ביותר.

שתלים לשיניים
ד"ר ארוס אלכסנדרה
ד"ר ארוס אלכסנדרה

ד"ר ארוס למדה רפואת שיניים בצרפת והחלה את עבודתה כרופאת שיניים בשנת 2010, מאז טיפלה במספר מרפאות ועברה הכשרות נוספות לרבות טיפול השתלת שתלים.
במרפאת השיניים של ד"ר ארוס ברמת השרון פועלת גם מעבדת השיניים עוז דנטל האיכותית המבצעת תיקוני אקספרס מהיום להיום לכל סוגי התותבות.

לזימון תור אנא מלאו את כל הפרטים

Loading...